امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نكات ایمنی و بهداشت محیط كار

نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نكات ایمنی و بهداشت محیط كار دسته: بهداشت محیط
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 13 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 13

در منابع آموزشی بهداشت، حادثه به معنای رویداد، واقعه و یا پیش آمد ناخواسته و عموماً نامطلوب عنوان شده كه ممكن است خسارات مالی و یا جانی در بر داشته باشد

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نكات ایمنی و بهداشت محیط كار

حوادث شغلی، علل بروز آنها و بهداشت محیط كار:
حادثه ناشی از كار: در منابع آموزشی بهداشت، حادثه به معنای رویداد، واقعه و یا پیش آمد ناخواسته و عموماً نامطلوب عنوان شده كه ممكن است خسارات مالی و یا جانی در بر داشته باشد. همچنین بنا بر عقیده صاحبنظران، حادثه، اتفاقی است پیش بینی نشده و ناگهانی كه بدون مداخله خود شخص، بر اثر نیروی خارجی بوجود می آید و یا به عبارتی پدیده هایی كه انسان را ناخواسته از مسیر زندگی طبیعی منحرف سازد و برای او ایجاد ناراحتی جسمی و روانی و یا خسارت مالی می نماید حادثه نامیده می شود.
به همین ترتیب، برخی تعاریف رایج از مفهوم حادثه، در علم بهداشت به شرح زیر مطرح می باشند و بر این اساس حادثه عبارتست از:
- ضعف در جوابگویی وفرار از حالات مخصوص (دیدگاه ل. دیویس)
- یك اتفاق پیش بینی نشده و خارج از انتظار كه سبب صدمه و آسیب گردد.
- حوادث ناشی از كار عبارت از حوادثی می باشد كه حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد. این وضعیت (حین انجام كار) مشتمل بر تمام موارد حضور بیمه شده در محیط كار و محوطه آن بوده و یا در شرایطی كه به دستور كارفرما در خارج از محیط كارگاه مأمور انجام كاری می شود. اوقات رفت و آمد بیمه شده به محیط كار یا بالعكس نیز مربوط به این ضابطه هستند.
همچنین، حوادثی كه حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان آسیب دیده و مساعدت به آنان اتفاق می افتد، حادثه ناشی از كار تلقی می گردد.
آسیبها و حوادث ناشی از كار ممكن است 1- آسیب های جانی 2- آسیب های اجتماعی 3- خسارات اقتصادی باشند.
1- آسیب های جانی: هرگونه حادثه ناشی از كار، حتی در ابعاد ضعیف آن، می تواند سبب درد و ناراحتی در خود فرد و اطرافیان و نزدیكان وی شود. و در صورتیكه حادثه شدید باشد، میزان آسیب دیدگی انسان بیشتر شده و موارد مرگ و از كار افتادگی پیش می آید.
2- آسیب های اجتماعی: از آنجا كه پیشرفت و ترقی هر اجتماعی بستگی به نیروی كار افراد جامعه دارد، لذا محصول كار هر كارگر نه تنها مایه امرار معاش زندگی خود و خانواده اوست بلكه سرمایه و پشتوانه اقتصاد یك جامعه نیز می باشد. با توجه به رقم قابل توجه درصد افراد فعال و یا در سنین كار به ویژه در كشور جوان ایران، اهمیت این مسئله و گستردگی پیامدهای اجتماعی آن مشخص می شود.
3- خسارات اقتصادی: حوادث به هر صورت در هر ابعادی باشد، به تناسب آن زیان و خسارات اقتصادی برای افراد دخیل (كارگر و كارفرما) و در دید كلان نگر سطوح كلی جامعه به بار می آورد این ضررها می تواند به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم ایجاد شود. ضررهای مالی و اقتصادی ناشی از وقفه كار به علت حادثه، هزینه های درمانی و نیز خسارات پرداختی در مورد از كار افتادگی كارگر حادثه دیده (موقت، دایم، فوت) از جمله زیانهای مستقیم و زیانهای ناشی از وقفه در كار سایر كارگران، به علت كمك به فرد مصدوم، بحث و گفتگو در مورد علت وقوع حادثه، به هم ریختن نظام كار پس از انتقال كارگر به بیمارستان تا موقع گماشتن فرد مناسب برای انجام امور و خسارات وارده به ماشین آلات و... در قالب زیانهای اقتصادی غیرمستقیم ناشی از حوادث شغلی مطرح می باشند.
علل بروز حوادث شغلی
اصولاً عوامل و مسائل مختلفی در ابعاد انسانی، تجهیزاتی و شرایط محیطی و انجام كار به تنهایی یا به همراه سایر عوامل در بروز حوادث در محیطهای كارگاهی و صنعتی مؤثر می باشد. این عوامل در دو دسته كلی علل مستقیم و غیرمستقیم مطرح می شوند.
1- علل مستقیم:
علل مستقیم، مشتمل بر عواملی است كه در بوجود آمدن حادثه واجد سهم اصلی می باشد. برخی از رایج ترین این علل بدین شرح هستند:
جابه جا كردن كالا، كار با ماشین آلات، سقوط اشیاء، افتادن كارگر از ارتفاع، پرتاب ابزار و وسایل كار در كارگاه، افتادن به علت لیز خوردن، برخورد با مانع، سوختگی و نیز تصادف با وسایط نقلیه در محیطهای كارگاه و هنگام رفت و برگشت به محل كار.
2- علل غیرمستقیم:
این علل در شرایط وجود علت یا علل مستقیم بروز حوادث، احتمال و یا شدت آنرا فزونی می دهند. این عوامل شامل تمام عواملی است كه باعث خستگی، نارضایتی و ناراحتی كارگر می شوند.
مهمترین این عوامل عبارتند از:
نور نامناسب، صدای بیش از حد، تهویه نامناسب، استاندارد نبودن میزان درجه حرارت محیط كار، طولانی بودن ساعات كار، سرعت بیش از حد تولید، مشكلات خانوادگی، روابط نامتناسب كارگران به ویژه با كارفرما یا سرپرست كارگاه.
در سالهای اخیر بررسی آمار حوادث و تجزیه و تحلیل چگونگی بروز عمده آن، نتایج راهبردی دیگری را به همراه داشته است كه اهم آن به شرح زیر است:
1- میزان بروز و شدت حوادث شغلی در جوانان و به ویژه میانسالان، به دلیل عهده دار بودن مشاغل سنگین و پرمخاطره بیشتر از سایر گروههای سنی در كار می باشد.
2- به همین ترتیب این وضعیت در مردان حادتر از زنان می باشد.
3- میزان بروز و شدت در مشاغل مختلف، تفاوت دارد.
4- میزان حوادث در كارگران بی تجربه بیشتر است.
5- اعضای حركتی فوقانی، اعضای حركتی تحتانی، چشم، سرو گردن، شكم و نهایتاً سایر قسمتهای بدن واجد بیشترین توزیع فراوانی آسیب پذیری می باشند.
6- عموماً میزان بروز حوادث در برخی روزهای هفته (اول و آخر) دارای آمار بیشتری است.
به طور كلی، حادثه یك مسئله انسانی بوده و افراد نه تنها در بروز آن، بلكه در پذیرش و در معرض قرارگیری نقش قابل بررسی دارند. در وابع عامل انسانی یكی از اصلی ترین و مستمرترین علل وقوع حوادث بوده و عوامل متعددی نظیر عدم تطابق قوای بدنی، رعایت نكردن اصول ایمنی كار با دستگاه ها و بهداشت محیط كار، عدم وجود نظم و رعایت ضوابط كار در محیطهای كارگاهی، عوامل عمیق عاطفی، بیماری، مشكلات روحی و روانی نیز در آن موثر می باشند.
بهداشت محیط كار:

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : نحوه پیشگیری , حوادث , رعایت نكات ایمنی , بهداشت محیط كار , پروژه , پایان نامه , پژوهش , جزوه , مقاله , دانلود پروژه , دانلود پایان نامه , دانلود پژوهش , دانلود جزوه , دانلود مقاله

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر