امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی 8 ص

مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی 8 ص دسته: عمران
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 3556 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 8

مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی 8 ص

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

تحقیق در مورد مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی

مقدمه

بلوك‌های روسازی‌های بلوكی بتن می‌توانند شكل ها و الگوهای قرارگیری متفاوتی داشته باشند. این شكل‌ها و فرم‌های قرارگیری مختلف بر نحوه‌ی عملكرد این سیستم روسازی تاثیر فراوانی دارد. در این مقاله ابتدا مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی تشریح گردیده و در ادامه تاثیرات شكل و الگوی قرارگیری بلوك بركاركرد این سیستم روسازی به تفصیل بیان شده است.

اصول پدیده درهم قفل‌شدگی (Interlocking):

شكل 1 الگوهای متفاوت قرارگیری بلوك‌ها با ذكر نام آنها كه متداول می‌باشد را نشان می‌دهد. پدیده درهم قفل‌شدگی در روسازی بتنی بسیار حائز اهمیت است. وقتی كه فلسفه روسازی بلوكی را مورد مطالعه قرار می‌دهیم، به سه حالت قفل‌شدگی می‌توان اشاره نمود كه عبارتند از [1]:

شكل 1: الگوهای مختلف قرارگیری بلوك‌های بتنی

قفل‌شدگی عمودی

قفل‌شدگی چرخشی

قفل‌شدگی افقی

هر سه حالت فوق در شكل 2 قابل مشاهده است.

شكل 2: انواع قفل شدگی (عمودی، چرخشی و افقی)

وقتی كه به قفل‌شدگی عمودی اشاره می‌شود، منظور این است كه ماسه موجود در مفاصل در تماس و اتصال كابل با بلوك‌ها بوده و از این طریق نیروهای برشی از مفاصل عبور نموده و به لایه‌های زیرین منتقل می‌گردد و بلوك‌ها نبایسی بیش از حد مجاز جابجا گردند. این نوع قفل‌شدگی از طریق داشتن ضخامت كافی بلوك‌ها، نزدیك به هم قرار دادن آنها و گیردار كردن به جداول كناری در برابر نیروهای وارده از جانب چرخ‌های وسایل نقلیه حاصل می‌شود [2].

منظور از قفل‌شدگی چرخشی، جلوگیری از چرخش بلو‌ك‌ها نسبت به یكدیگر است كه در صورت داشتن یا ایجاد نمودن زائده‌ها بر روی بلوك‌ها می‌توان این نوع قفل‌شدگی را افزایش داد. این كار علاوه بر آسان نمودن زهكشی، سبب درگیر شدن بیشتر و محكم شدن بلوك‌ها نسبت به هم شده و میزان نشست روسازی در برابر بارهای وارده كاهش یافته، در نتیجه ظرفیت باربری سازه افزایش می‌یابد.

قفل‌شدگی افقی مقدمه‌ای برای دست‌یابی به الگوهایی است كه می‌تواند تحت تاثیر ترمز نمودن، چرخیدن لاستیك‌ها و شتاب‌گیری وسایل نقلیه باشد.

موثرترین الگوی قرارگیری برای ایجاد قفل‌شدگی بلوك‌ها، الگوی جناغی است. آزمایش‌های انجام شده نشان می‌دهد كه این الگو دارای ظرفیت سازه‌ای بالاتر بوده و مقاومت جانبی بیشتری نسبت به سایر الگوها دارد[3]. این فرآیند با استفاده از تحلیل عددی نیز اثبات گردیده است[4]. بنابراین الگوی جناغی در تسهیلاتی كه ترافیك وسایل نقلیه از آن عبور می‌كند، توصیه می‌گردد.

انستیتو روسازی بلوكی امریكا (ICPI) استفاده از قفل‌شدگی افق را از طریق الگوی جناغی هنگامی كه بلوك‌ها تحت اثر بارهای جانبی تكراری وسایل نقلیه می‌باشند را توصیه می‌نماید.

شكل‌های مختلف بلوك‌های روسازی صنعتی و پیاده‌روها:

تمامی بلوك‌ها از لحاظ شكل ظاهری به سه دسته طبقه‌بندی می‌شوند[5]:

دسته اول: بلوك‌های دندانه‌دار كه با توجه به شكل هندسی آنها، سبب ایجاد حداكثر قفل‌شدگی درهم می‌شود. ایجاد پدیده قفل‌شدگی این بلوك‌ها هم در جهت محور طولی و هم در جهت محور عرضی صورت می‌پذیرد. شكل 3 نمونه‌ای از این بلوك‌ها را نشان می‌دهد.

شكل 3: بلوك‌های دسته اول

دسته دوم: بلوك‌های دندانه‌دار كه دندانه‌های آنها سبب قفل شدگی آنها در همدیگر می‌شود. تفاوت این بلوك‌ها با بلوك‌های دسته اول، این است كه قفل شدگی تنها در امتداد یك محور صورت می‌گیرد. شكل 4 نمونه‌ای از بلوك‌های مذكور را نمایش می‌دهد.

شكل 4: بلوك‌های دسته دوم

دسته سوم: بلوك‌هایی كه هیچ قفل‌شدگی در هم ندارد، بلكه با ایجاد الگوهای مختلف قرارگیری، قفل‌شدگی بین بلوك‌ها ایجاد می‌گردد. بلوك‌های نشان داده شده در شكل 5 از این دسته می‌باشند.

شكل 5: بلوك‌های دسته سوم

رابطه بین انتقال بار و نحوه قرارگیری بلوك‌ها:

بلوك‌ها هم در طی اجرای روسازی و هم در فرآیند بهره‌برداری، دچار چرخش می‌شوند. چنین چرخش‌های كوچكی با چشم غیرمسلح قابل تشخیص نیستند، اما با نیم‌رخ‌سنج می‌توان این چرخش‌ها و میزان آنها را مشخص نمود. اندازه‌گیری با پروفیل‌متر نشان می‌دهد كه به طور معمول، میزان چرخش‌ها كمتر از 10 درجه و همراه با تغییر مكان كمتر از 5 میلی‌متر می‌باشد[6ُ].

حال می‌توان دریافت كه مقادیر تغییر مكان‌ها و چرخش‌ها در این سیستم روسازی بسیار اندك هستند. به هر صورت، این تمایل همواره وجود دارد كه نحوه قرارگیری آنها به صورتی باشد كه بین بلوك‌ها مفاصلی با عرض یكنواخت و بسیار باریك تشكیل شود. به عنوان مثال، در استرالیا مرسوم است كه عرض مفاصل بین 2 الی 4 میلی‌متر متغیر باشد[7].

به دلیل وجود همین مفاصل با عرض بسیار كم، ایجاد چرخش در یك بلوك، سبب می‌شود گوه تنش در بلوك‌های مجاور تشكیل شود و تنش‌ها به بلوك‌های مجاور منتقل گردد كه به طور شماتیك در شكل 6 نشان داده شده است.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی 8 ص , دانلود مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی , دانلود مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی 8 ص , دانلود تحقیق مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی , بررسی در مورد مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی , تحقیق در مورد مكانیسم انتقال بار در سیستم روسازی بلوكی , دانلود تحقیق مكانیسم انتقال بار

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر